tirsdag den 31. august 2010

Test test test

Endnu engang har eleverne været udsat for test i denne uge. Nu skulle vi også være ovre det for denne gang. Det er ikke så sjovt for eleverne, der for manges vedkommende har været igennem et hav af tests gennem deres skolegang. Men denne gang har testen gået på deres brug af CD-ord. Hvordan staver de med og uden CD-ord.? de fleste i min danskklasse har en kæmpe fremgang i deres skriftlige niveau med brugen af CD-ord. Man taler om stavetrin og mange af mine elever stiger fra trin 2 til 4 eller 5 der er det sidste trin. Wow.
Hver elev har afsluttende fået en mail med mine råd om brugen af Cd-ord og andre fokusområder. Læs gerne mailen sammen med dit barn og få en snak om hvad de har lært om brugen af programmet.

Hvis de så fortæller at de er begyndt at bruge Perstemmen til når de skriver, så er det helt rigtigt. Det er nemlig sådan at Per er en human, indtalt stemme og derfor er han lettere at opdage sine fejl hos. Han taler simpekthen tydeligere når det kommer til det enkelte ords udtale.

Eleverne afleverer deres første danske stil på fredag og i morgen skal vi sammen arbejde med den første tekst. Vi skal læse novellen "Udenfor" af Svend Aage Madsen. Den er en læseoplevelse værd efter min mening!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar